maj 22, 2017

Litteratur

Inloggning krävs.

Inloggning för befintliga användare

4 × 2 =

   

 

Här har vi samlat den viktigaste litteraturen när det kommer till service och kundnöjdhet. Vägen dit tar sin utgångspunkt ifrån varje medarbetare. Det viktigaste i livet är att vi upplever att vi växer som människa, endast då kan vi ge till oss själva och till världen. En arbetsplats där medarbetare känner att de inte kan utvecklas har eliminerat lagandan och drivkraften. Vi lägger stor vikt över den personliga utvecklingen, därför finner du här en hel del litteraturen bortom arbetslivet.

 

 

Personlig utveckling

She means business Green, Carrie (Storbritannien) Startade sitt första företag när hon var 20. Under Greens initiala arbete med sitt företagande mött hon problem som hon inte kunde dryfta med vänner vilket gjorde att hon kände sig ensam i sitt företagande. Green skapade därför ett nätverk, the Female Entrepreneur Association, där kvinnor inom eget företagande kunde diskutera och hjälpa varandra. Green har även en egen Youtube-kanal.

 

Corey Wayne How to be a 3% man WAYNE, COREY (USA) Corey Wayne är en amerikansk livscoach som inspirerats av Tony Robbins. På Waynes egna Youtube-kanal hittar du över 2000 videos som han har filmat sedan 2011. Det är främst genom hans aktivitet på Youtube,  som de flesta klienter upptäckt honom. Wayne har en egen hemsida, understandingrelationships.com, där han samlar alla information kopplat till samtliga filmer han gjort.

Tony Robbins inspiratör Robbins, Tony (USA) Världens största inspiratör och coach. Robbins har coachat och väglett världens mäktigaste politiker, världsartister och affärsmän. Robbins är också en framgångsrik affärsman som bland annat driver hotell i Fiji, Namale Resort, Robbins genomför ett stort antal seminarier och föreläsningar varje år världen runt. Hans kändaste, Date with Destiny, hålls två gånger per år. Biljetterna går på $5000 och blir alltid slutsålda. 2016 producerade Netflix en dokumentär om Tony Robbins och hans Date with Destiny. En mängd filmer finns på Youtube ifrån hans olika seminarier.

Robert Glover dejting mr nice guy Glover, Robert (USA) Amerikansk familjeterapeut som tröttnade på att bli frustrerad på kvinnor. Han startade för 15 år sedan en mansklubb där man diskuterade relationer. 2002 lanserade han självhjälpboken No More Mr. Nice Guy. Glover talar om Nice Guy Syndrom, ett beteende där Mannen förväntar sig saker av omgivningen om han bara gör allt för alla.

David Deida Superior man Deida, David (USA) En relationsguru som går på djupet med kvinnlig och manlig energi. Deida framhäver vikten av polaritet för en lycklig romantisk relation.

Susan Jeffers litteratur Jeffers, Susan (USA) Feel the fear and do it anyway (1987) är Susan Jeffers kändaste bok. Jeffers litterära produktion består dock främst av barnböcker. Har du problem med att få gjort saker för att du är rädd för eventuella konsekvenser så är denna bok ett måste. Jeffers har en bakgrund som doktorerande psykolog och höll fram till sin död seminarier och tv-framträdanden.

 Carnegie, Dale (USA) Dale har skrivit en av vår tid största självhjälpsböcker, ”How to win friends and influence people”. Boken är ett måste om man vill lära sig att influera människor i sin omgivning. Under sin listtid skapade Carnegie sitt eget institut. Idag lever hans visdom vidare genom utbildningscentrum i över 80 länder kallat Dale Carnegie Training.

Rakt på sak självhjälp Duff, Robert (USA) Psykolog och föreläsare som genom sitt arbete utarbetat metoder för hur man blir av med ångest. En lättöverskådlig bok som ger oss läsare enkla tips på hur vi lär oss hantera ångest.

The universe has your back Bernstein, Gabrielle (USA) Trots sin ringa ålder, 37, har Bernstein hunnit med mycket sedan hon tog examen 2001 i teater. Bernstein motiverar och föreläser i USA hur vi människor kan förminska saker som händer oss och skapa ett mer spirituellt liv. Av de tre böcker hon givit ut är det The Universe has your back – Transform Fear to Faith, den som sålt mest. Att vi människor upplever rädsla är fullt naturligt, men att använda rädslan för att skapa tro är desto mer svårt för oss. Bernstein visar dock att vägen dit är enklare än vi kanske tror. 

Lär dig stressa av Davidji (USA) En av västvärldens kändaste och mest framstående personer när det kommer till meditation och livsharmoni. Genom meditation hittar vi vårt inre och kan på så sätt skapa harmoni. Davidji hemsida är en mycket informativ hemsida; rekommenderas vart ett besök!  Just destressifying finns att lyssna gratis på Youtube.

 

Marknadsföring service

Trump, Donald (USA) Som världens 156:e rikaste enligt Forbes och idag USA:s president är Donald Trump en man med många strängar på sin lyra. Trump tog efter sin fars, Fred Trump, känsla för affärer och skapade en förmögenhet på 80-talet genom att köpa och sälja fastigheter i USA. På 2000-talet expanderade Trump och investerade i Hotell, Golfbanor, medlemsklubbar och mycket annat. The art of the Deal är ett måste om man vill förstår Trumps inställning när det kommer till affärer och hur man hanterar mänskliga interaktioner som en vinnare.

  Trout, Jack (USA)

 Förlag

 Godin, Seth

 Hopkins, Claude

 

kUNDUPPLEVELSE

 Meyer, Danny

 Schmitt, Bernd

 Baird, Kristin

Blachard, Ken

Sewell, Carl (USA)

 

 

Framgångsagor

 

 Isacson, Walter (USA)

 Branson, Richard (USA)