oktober 26, 2016

Service

Fakta om service, lönsam service,

Vad är service?

Service är väldigt tillspetsat; det upplevda mötet mellan kund och säljare. Service är en mycket stor del av själva säljprocessen. Men glömmer att servicen och har vida effekt även efter en affär. Service kan vara mötet med personal när vi går in i en affär, upplevelsen när vi ringer till ett hotell, ljussättningen i en restaurang, svarstiden för företag, doften i en bilhall eller hälsningsfrasen i en klädbutik. Service är oändligt brett.

Inverkar verkligen servicen över kunders köpbeslut?

Ja, utan tvekan. Enligt NewVocieMedia som arbetar med att hjälpa företag med costumer relations runt om i världen, förlorade amerikanska företag hissnande $62 miljarder dollar 2015 på undermålig service. (De 41 miljarder som anges nedan i en av faktarutorna gällde år 2013.)  Med dagens jämförelsesajter och tillgång till omdömen ifrån kunder som exempelvis tripadviser.com och sociala medier, Facebook och Twitter,  blir servicen i många fall det som avgör ett eventuellt köp. För mer fakta om inverkan av service läs mer här.

Hur gör jag som företagare för att erbjuda mina kunder bästa tänkbara service?

Tillsätt externa konsulter som observerar och analyserar er service tillsammans med er. Endast då kan ni få det viktiga utanförperspektiv. Service måste vara anpassad efter företagets möjligheter samt till vilken/vilka typer av kundgrupper man har. Då alla företag är unika krävs en unik plan. Planen och målet måste vara mycket enkelt preciserade. Bemötia hjälper er med allt detta samtidigt som vi ser till så att ni implementera en vinstmaximerande hållbar väg.

Vi önskar förbättra företagets hantering av kunder för att kunna öka försäljningen och förbättra lönsamheten, vad kan ni på Bemötia göra?

Vi ger erbjuder alla företag kompletta och skräddarsydda lösningar när det kommer till service och kundnöjdhet, kort och gott tas ett helhetsgrepp om servicen. Hela tiden har vi ökad lönsamhet som grund för vårt arbete. Bemötia optimerar servicen så att det blir till konkurrensfördel. Vi erbjuder alla företag en kostnadsfri konsultation där vi tittar på lösningar och förutsättningar för just ditt företag. Du bokar in vår kostnadsfria konsultation här.