COVID – 19 – marknaden förändrad för alltid

Coronaviruset är den största pandemi sedan Spanskasjukan 1918-1920, med nästan 200 000 död till dagens datum världen över. Det är ofattbara siffror och vad som är än värre är allt tyder på att vi endast är i början av pandemin. Människoliv måste nu sättas i främsta rummet även om det innebär begränsningar i den enskilda individens frihet.

Investera i service
Färre hotellnätter är att vänta efter Corona.

Förutom allt lidande innebär utbrottet av Coronaviruset att 100-tals miljontals människor står utan inkomster p.g.a. masskonkurser och kostnadsbesparingar. I all tragedi kan dock vissa ljusglimtar skönjas eventuellt som rustar oss starkare inför framtiden.

”Digitala möten framför konferensresor, förbättrade hygienrutiner samt förmågan att allmänt kapa kostnader kommer att bli en tillgång för ett hållbart företagande i framtiden. ”

Vårt sätt att anpassa oss efter dagens förutsättningar kommer vi med stor sannolikhet ta efter och bibehålla även efter pandemin. Idag har företagsvärlden tvingats till videomöten, resultatet är minskade resekostnader. Digitala möten framför konferensresor, förbättrade hygienrutiner samt förmågan att allmänt kapa kostnader kommer att bli en tillgång för ett hållbart företagande i framtiden.

Dessutom kommer denna härdsmälta att rensa marknaden ifrån företag som inte haft en sund grund att stå på eller fungerat utan konstgjord andning iform av diverse bidrag och stadsstöd. Svaga företag kommer aldrig att bygga hållbara samhällen.

Det vi just nu går igenom är som en dålig film, eller en mardröm. Förhoppningsvis kan vi konstatera att vi och vår värld står betydligt stadigare när allt är över.